Biografie Elvira Nikolaisen

Elvira Nikolaisen is geboren op 16 Juli 1980 in Moi, Noorwegen. Elvira Nikolaisen is geboren in een muzikale familie. Elvira's vader was kerkorgelspeler, haar broer Emil is een zanger voor de Noorse band Serena Maneesh. Hilma, de zus van Elvira, is bassist in dezelfde band. Totslotte is Elvira's broer Ivar de zanger van de Noorse punkband Silver.

Op 18-jarige leeftijd brak Elvira het geloof van haar ouders. Dit liet haar niet ongemoeid. Ze begon liedjes er over te schrijven. In eerste instantie gebruikte ze deze liedjes niet zelf, omdat ze aan andere projectjes meedeed. Uiteindelijk ging ze de liedjes toch opnemen. SonyBMG heeft haar toen een contract aangeboden, die ze heeft getekend. In 2005 brak Elvira door met het nummer 'Love I can't defend'.

Elvira's debuutsingle werd snel opgepikt door radiostations en ze bestormde de hitlijsten in razend tempo. Binnen een paar weken stond ze in de top 3 van de Noorse charts. Toen uiteindelijk haar album 'Quiet Exit' uitkwam, werd de Elvira hype nog groter. Nu is Elvira Nikolaisen een begrip geworden in Noorwegen.

In de begin van de zomer van 2007 gaat Elvira internationaal. Ze begint allereerst in Nederland, na het overweldige succes van haar Noorse voorganger, Maria Mena.

» Biografie Elvira (Noors)

© Elvira-Nikolaisen.nl 2008 - CONTACT - Thanks to Bpop and RedInk Music